Οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο

Η οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο εξασφαλίζει γρήγορες και ξεκούραστες μετακινήσεις, είναι όμως σημαντικό να αποφεύγονται διάφορα οδηγικά λάθη, τα οποία παρατηρούνται συχνά στη χώρα μας. Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε και να τηρούμε κάποιους κανόνες, ώστε να μην προκύπτουν επικίνδυνες καταστάσεις και να μη διαταράσσεται η ροή της κυκλοφορίας.

Συμβουλές:

1. Είσοδος στον αυτοκινητόδρομο. Η είσοδος στον αυτοκινητόδρομο πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην φρενάρουν όσοι κινούνται ήδη σε αυτόν, οι οποίοι έχουν εξάλλου και προτεραιότητα. Πριν μπούμε στον αυτοκινητόδρομο, ανάβουμε το φλας του αυτοκινήτου και βεβαιωνόμαστε πως υπάρχει κενό ασφαλείας μεταξύ των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα. Προσαρμόζουμε την ταχύτητα του αυτοκινήτου μας με την αντίστοιχη των οχημάτων που κινούνται στη δεξιά λωρίδα. Οι οδηγοί που κινούνται στη δεξιά λωρίδα ενός αυτοκινητόδρομου πρέπει να αφήνουν αρκετό χώρο ώστε να εισέρχονται τα αυτοκίνητα, παρόλο που έχουν προτεραιότητα. Έτσι βοηθούν τους οδηγούς που θέλουν να μπουν στον αυτοκινητόδρομο να περάσουν μπροστά τους και να εισέλθουν σε αυτόν.

2. Έξοδος από τον αυτοκινητόδρομο. Για να βγούμε από έναν αυτοκινητόδρομο επιλέγουμε έγκαιρα τη δεξιά λωρίδα, αποφεύγοντας τις προσπεράσεις στο τελευταίο χιλιόμετρο πριν την έξοδο και βγάζοντας πάντα έγκαιρα το φλας, για να ενημερώσουμε για την έξοδό μας. Μόλις βρεθούμε στη λωρίδα επιβράδυνσης, χαμηλώνουμε ταχύτητα ώστε να μην κόψουμε τη ροή της κυκλοφορίας.

3. Αποστάσεις ασφαλείας. Τα ατυχήματα που συμβαίνουν σε αυτοκινητόδρομους είναι αρκετά συχνά επειδή οι οδηγοί δεν προσαρμόζουν την ταχύτητά τους στις συνθήκες κυκλοφορίας. Η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας είναι απαραίτητη και ιδιαίτερα κρίσιμη, λόγω των υψηλών ταχυτήτων του οχήματος σε αυτοκινητόδρομους. Συχνά παρατηρείται χαλάρωση μετά από κάποια ώρα οδήγησης σε αυτοκινητόδρομο ή και κούραση σε περιπτώσεις που η οδήγηση ξεπερνά τις δύο συνεχόμενες ώρες. Πρέπει πάντα να διατηρούμε αποστάσεις ασφαλείας με τα προπορευόμενα οχήματα και φυσικά να αυξάνουμε τις αποστάσεις αυτές αν επικρατούν αντίξοες καιρικές συνθήκες, όπως βροχή, ομίχλη κλπ.

4. Αναγκαστική στάση. Αν καταστεί αναγκαία μια στάση σε αυτοκινητόδρομο, τότε ακινητοποιούμε το όχημα στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης. Αν είναι εφικτό, βγαίνουμε από τη δεξιά πλευρά ενώ όλοι οι επιβάτες πρέπει να βγουν από το όχημα άμεσα και να περάσουν πίσω από τις προστατευτικές μπάρες ή να απομακρυνθούν όσο γίνεται περισσότερο από τον δρόμο. Τοποθετούμε το τρίγωνο ασφαλείας σε απόσταση τουλάχιστον 100 μέτρα πίσω από το σταματημένο όχημα και καλούμε στο τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης του αυτοκινητόδρομου ή την αστυνομία. Η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης χρησιμοποιείται μόνο για εξαιρετικά αναγκαστικές στάσεις, όπως μια βλάβη του οχήματος, και όχι για λιγότερο σημαντικούς λόγους.

5. Οδήγηση σε τούνελ. Πριν από κάθε είσοδο σε σήραγγες και τούνελ ανάβουμε τα μεσαία φώτα του αυτοκινήτου, τα οποία σβήνουμε βγαίνοντας από αυτά. Μέσα στα τούνελ τηρούμε τα όρια ταχύτητας και σε περίπτωση που φοράμε γυαλιά ηλίου τα βγάζουμε, ώστε να υπάρχει καλή ορατότητα.

6. Μεσαία και αριστερή λωρίδα. Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας προβλέπει την χρήση της δεξιάς λωρίδας και τη χρήση της αριστερής και της μεσαίας, εφόσον ο αυτοκινητόδρομος έχει τρεις λωρίδες, μόνο για προσπεράσεις. Η συνεχής χρήση της αριστερής και της μεσαίας λωρίδας επιτρέπεται μόνο σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας, όπου όλες οι προσπεράσεις γίνονται αυστηρά από αριστερά, χρησιμοποιώντας πάντα το φλας του αυτοκινήτου και έχοντας ελέγξει την κίνηση και τη νεκρή γωνία.

7. Κούραση και διαλείμματα. Πολλές φορές η οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο γίνεται μονότονη και κουράζει τον οδηγό, χωρίς να γίνεται αντιληπτό από τον ίδιο. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο ατυχήματος καθώς προκαλεί μειωμένη συγκέντρωση. Στα ταξίδια, που διαρκούν ώρες, συνίσταται να υπάρχει διάλειμμα κάθε δύο ώρες, ώστε ο οδηγός να μπορέσει να ξεμουδιάσει και να συγκεντρωθεί ξανά. Κυρίως σε συνθήκες με αρκετή ζέστη ένα δροσερό νερό ή ένας καφές είναι απαραίτητοι, ενώ απαγορεύονται τα αλκοολούχα ποτά.

Διαδικασία προσπέρασης

Η διαδικασία προσπέρασης είναι απαιτητική και χρειάζεται απόλυτη προσοχή, καθώς σε περίπτωση λάθους τα αποτελέσματα μπορεί να είναι καταστροφικά. Η προσπέραση σε αυτοκινητόδρομους θεωρείται πιο ασφαλής, αν και ο οδηγός είναι συγκεντρωμένος και προσεκτικός. Ωστόσο, στη χώρα μας υπάρχουν πολλοί επαρχιακοί δρόμοι, οι οποίοι απαγορεύουν τις προσπεράσεις ή τις επιτρέπουν σε ορισμένα σημεία, όπου και αυτό είναι αρκετά επικίνδυνο και μπορεί να έχει τραγική κατάληξη.

Συμβουλές:

1. Εκτίμηση της απαιτούμενης απόστασης. Για να γίνει μια προσπέραση πρέπει να υπάρχει μπροστά ελεύθερος δρόμος. Πριν ξεκινήσουμε μια προσπέραση πρέπει να είμαστε σίγουροι για τον ελεύθερο δρόμο που υπάρχει στον δρόμο μπροστά. Όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά ταχύτητας μεταξύ δύο οχημάτων, τόσο συντομότερα γίνεται και η προσπέραση.

2. Ελέγχουμε τί γίνεται πίσω μας. Πριν από κάθε προσπέραση κοιτάμε μπροστά για να σιγουρευτούμε για τον ελεύθερο δρόμο αλλά και πίσω μας. Τη στιγμή που έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία προσπέρασης μπορεί κάποιο γρηγορότερο αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα από πίσω μας να έχει ξεκινήσει την ίδια διαδικασία και να ρισκάρουμε μια σύγκρουση μεταξύ μας. Ελέγχουμε πάντα τόσο μπροστά τον δρόμο όσο και τα οχήματα πίσω ελέγχοντας τους καθρέφτες αλλά και τη νεκρή γωνία.

3. Δεν κολλάμε στο προπορευόμενο όχημα. Στην προσπάθεια προσπέρασης πολλοί οδηγοί πλησιάζουν πολύ το όχημα που βρίσκεται μπροστά τους, προκειμένου να βρουν χρόνο να το προσπεράσουν και να βρεθούν λιγότερο διάστημα στο αντίθετο ρεύμα. Αυτό όμως είναι επικίνδυνο, καθώς έτσι δεν τηρούμε τις αποστάσεις ασφαλείας με τα υπόλοιπα οχήματα. Το ίδιο ισχύει και όταν ολοκληρώνεται η διαδικασία προσπέρασης, όπου πρέπει να αφήνουμε αρκετά μέτρα μεταξύ των οχημάτων πριν επανέλθουμε στην αρχική λωρίδα.

4. Βγάζουμε φλας. Μία από τις πολύ κακές συνήθειες των Ελλήνων οδηγών είναι η μη χρήση των φλας. Ωστόσο, σε όλες τις περιπτώσεις προσπέρασης τα φλας είναι απαραίτητα πριν ξεκινήσει η διαδικασία, ώστε να ενημερωθούν οι υπόλοιποι οδηγοί για τις προθέσεις μας. Μετά την προσπέραση και πριν επανέλθουμε στην αρχική λωρίδα, βγάζουμε δεξί φλας για την επαναφορά μας.

5. Δεν αγνοούμε τη σήμανση. Η προσπέραση σε αυτοκινητόδρομους επιτρέπεται από τη μεσαία ή την αριστερή λωρίδα, πάντα από αριστερά και όχι από δεξιά. Το ίδιο ισχύει και σε επαρχιακούς δρόμους, μόνο που εκεί δεν έχουμε πάντα τη δυνατότητα για προσπέραση. Σε πολλά σημεία απαγορεύεται η προσπέραση και αυτό δηλώνεται με την διπλή διαχωριστική γραμμή που υπάρχει στον δρόμο αλλά και των σχετικών πινακίδων. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραβλέπουμε τις σημάνσεις, καθώς βρίσκονται εκεί για λόγους ασφαλείας, τόσο δικής σας όσο και των υπόλοιπων οδηγών γύρω σας.

6. Κάνουμε γνωστές τις προθέσεις μας. Είναι σημαντικό να γνωστοποιούμε έγκαιρα τον σκοπό μας για προσπέραση, προκειμένου να μην αιφνιδιάσουμε τον οδηγό στο προπορευόμενο όχημα και να βρίσκεται και εκείνος σε ετοιμότητα την ώρα της προσπέρασης. Με αυτό τον τρόπο μπορεί και ο ίδιος να μας διευκολύνει με τη συμπεριφορά του, κάνοντάς μας χώρο για την προσπέραση ή ακόμη και επιβεβαιώνοντάς μας πως ο δρόμος μπροστά είναι ανοιχτός για μια ασφαλή προσπέραση.

7. Δεν παραβιάζουμε τα όρια ταχύτητας. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως τα όρια ταχύτητας υπάρχουν για να τηρούνται πάντα χωρίς εξαιρέσεις, άρα κατ’ επέκταση και στις προσπεράσεις. Οφείλουμε να τα τηρούμε σε όλες τις περιστάσεις και να μην τα παραβιάζουμε. Όλη η διαδικασία προσπέρασης πρέπει να γίνεται σύμφωνα με όλους τους κανόνες του Κ.Ο.Κ. για την ασφάλεια όλων.