Οδήγηση από 17 ετών με Συνοδό

Από τον Ιανουάριο του 2022 έχει ψηφιστεί με πρωτοβουλία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την αναμόρφωση της εκπαίδευσης και των εξετάσεων των νέων οδηγών το νομοσχέδιο που επιτρέπει σε εφήβους 17 ετών να αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης και να μπορούν να οδηγούν κανονικά αρκεί να έχουν συνοδό δίπλα τους.

Αυτό το μέτρο ισχύει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες με στόχο την καταπολέμηση της παράνομης οδήγησης από εφήβους και την προστασία τους από ατυχήματα.

Δίνοντας, παράλληλα, την ευκαιρία από την ηλικία των 17 για απόκτηση διπλώματος, ο έφηβος αναλαμβάνει μεγαλύτερες ευθύνες και αποκτά περισσότερη εμπειρία και εξάσκηση στην οδήγηση, όποτε και θα έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση και δεξιότητες όταν γίνει πλήρως ενήλικας οδηγός.

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τι συμβαίνει και ποιες οι προϋποθέσεις του νέου αυτού νομοσχεδίου.

  • Οι νέοι 17 ετών μπορούν να εξετάζονται κανονικά και στην περίπτωση που επιτύχουν αποκτούν την προσωρινή άδεια οδήγησης .
  • Η άδεια αυτή ισχύει εντός της Περιφέρειας της μόνιμης κατοικίας τους και φυσικά με την συνοδεία ενός ενήλικα 25 ετών και άνω που ήδη κατέχει δίπλωμα οδήγησης τουλάχιστον 5 χρόνια.
  • Όσον αφορά τον συνοδό και την καταλληλότητα του οι παραπάνω δύο προϋποθέσεις δεν είναι οι μόνες, καθώς θα πρέπει επίσης να μην έχει υποπέσει σε κάποια τροχαία παράβαση τα τελευταία δύο χρόνια, η οποία θα του έχει στερήσει πόντους από το point system. Ακόμα, θα πρέπει να παρακολουθεί με προσοχή το δρόμο και τη σήμανση και να προειδοποιεί και να συμβουλεύει τον νέο οδηγό. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο συνοδός λογίζεται και αυτός ως οδηγός σε ότι αφορά τους ελέγχους.
  • Ένα άλλο σημαντικό σημείο, είναι το διακριτό ειδικό σήμα που πρέπει να φέρει το αυτοκίνητο για το διάστημα που ισχύει το προσωρινό δίπλωμα, δηλαδή μέχρι την ενηλικίωση του νέου οδηγού. Το σήμα αυτό είναι το γράμμα “Σ” σε μαύρο χρώμα. Όταν ο οδηγός συμπληρώσει τα 18 έτη το “Σ” πρέπει να αντικατασταθεί από το γράμμα “Ν”, ανεξάρτητα αν συνεχίζει να επιβαίνει ο συνοδός ή όχι.
  • Τα ελάχιστα υποχρεωτικά μαθήματα για την απόκτηση του διπλώματος στην ηλικία των 17 είναι 21 θεωρητικά ΚΟΚ και 25 πρακτικά.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά και Σχολή

Η Σχολή Οδηγών Γιάννης Αδάμ, προσφέρει μαθήματα εκπαίδευσης και απόκτησης διπλώματος για αυτοκίνητα με φιλοσοφία ουσιαστικής εκπαίδευσης στους νέους οδηγούς, τόσο σε οδηγικές δεξιότητες όσο και σε συμπεριφορικές στάσεις απέναντι σε αυτό που αποκαλούμε ασφαλή οδήγηση, ενσωματώνοντας το σύστημα συμπεριφορικής εκπαίδευσης οδηγών «Interactive Driving System».

Στα διπλώματα του αυτοκινήτου εκτός του γερμανικού συστήματος υπάρχει και ειδικό application για στοχευμένη εξάσκηση πάνω στις αδυναμίες των μαθητών.

Μπορείτε να δείτε τα απαραίτητα δικαιολογητικά εδώ ή καλέστε μας στο 2105561076 για μια άμεση προσφορά.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

2105561076

6977259098

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ
Δευτ. - Παρ.: 8:00 με 16:00 & 17:00 – 21:00
Σαβ.: 09:00 – 15:00

    Θέλετε να σας καλέσουμε εμείς?